בכל אחד מאיזורי הבלו זון שביקרתי אימצו קטנייה אחרת
בסרדיניה זה הפול
באיקריה זה החומוס
ביפן זאת הסויה שממנה מכינים המון מטעמים ובראשם טופו.

עד שהגעתי ליפן לא הבנתי את עניין הטופו הטפל
לא את טעמו ולא את טיבו
תוסיפו לזה המון יח״צ שהוציא לו שם רע
והופ… נשאר מחוץ למטבח שלי.

היום טופו הוא חלק מהמרכיבים הקבועים אצלי בבית
כי כשאני מבינה את ההגיון בראש אני פועלת מהלב
הטופו הוא מאכל לאומי ביפן
ויושב בכל שולחן בכל ארוחה יפנית

וגם אם את כמוני חשבת שסויה לא טובה עבורך הורמונאלית
תני לך לתת לך נתון מחקרי:

ליפניות כמעט ואין בעיות של גיל המעבר
היפניות כמעט ולא חולות בסרטן השד
הסויה מסתבר לא רק שלא מזיקה
ההיפך הוא הנכון היא מאזנת הורמונלית
גם במצב של חוסר וגם במצב של עודף

ב2016 יצאה הודעה של ארגון הבריאות האמריקאי- שהתנצל על אמירות עבר
שסויה לא בריאה בכמויות גדולות והכניס את הסויה למקום של כבוד במניעה
של סרטן מסוגים שונים.
בסויה יש ויטמין k2 שחשובים לעצמות
בסויה סיבים מסיסים במים
אינדקס גליקמי נמוך שמאזן את רמות הסוכר בדם
מזון שהוא טוב ללב ומספק חלבון איכותי מהצומח.

בקשר לטעמו: שימי לב שסויה הוא כמו ספוג והוא סופח אליו את הטעמים
שתכניסי לו או תשרי אותו.
הוא טעים בשגעון
הוא קל להכנה
והוא פתרון נפלא לארוחת צהריים

(כנסי למתכונים אצלי וקבלי

שווארמת טופו מדהימה)

כמובן בתוך קטגוריית הסויה נכנסים גם:
אדממה
פולי סויה
שבבי סויה
יוגורט סויה
וטופו.

לך נשאר רק לנסות זה בטוח יצליח לך.
ליב