הצד הפחות מחמיא של הטחינה

מכירים את זה שיש מזונות בריאים שנראה שאפשר לאכול אותם בלי סוף

אבל כמו כל דבר בטבע מידתיות והבנה של היתרונות מול החסרונות

יתנו לך בהירות והבנה איך לצרוך בלי לגרום נזק לגוף:

אחד מהמזונות האלו הם טחינה

טחינה .אני מטורפת על טחינה שלא תטעו 

טחינה היא מקור שומן נפלא היא עשירה בברזל ובסידן

היא מסייעת לתפקודים חיוניים בגוף בינהם:

חילוף חומרים בריאות העצם תפקוד המוח ועוד

בטחינה הגולמית :יש חומצות שומן מסוג אומגה 6 שהגוף לא יודע לייצר בעצמו ולכן

חשוב שנצרוך את חומצת השומן מהמזון שלנו

שתי חומצות השומן שהכרחיות לנו הם אומגה 3 ואומגה 6

בעולם שכולו טוב היינו צריכים לצרוך את שתי חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6

באופן וביחס שווה

מה שקורה בפועל הוא שאנחנו צורכים הרבה יותר אומגה 6 מאומגה 3

בערך ביחס של 1:10 וליעתים גם 1:20

כמות גדולה של אומגה 6 מייצרת בגוף שלנו דלקתיות

מצב שבו הגוף מודלק ויכול לפתח מחלות בעתיד

טחינה שעשוייה משומשום עשירה באומגה 6

ולכן רצוי לצרוך ממנה אבל במידה

מה המידה? בערך 2 כפות ביום ורצוי לא בצורה הגולמית שלה

כדאי לצרוך אותה מהולה בלימון ומים כדי שהספיגה תהיה מיטיבה יותר.

מסקנהטחינה בריאה במידה נכונה

המטרה שלך היא לעלות את כמות האומגה 3 מול האומגה 6 שיוצרת דלקתיות בגוף

אגב אותה אומגה 6 גם קיימת בשמני זרעים כמו סויה קנולה ותירס

וגם באגוזים ושקדים שהם בריאים מאוד אבל שוב במידתיות (חופן ליום).

אומגה 3 תוכלי למצוא בכמות גדולה בדגי ים צפוניים

הדגים המומלצים ביותר הםסלמון,מקרל,סרדינים ולוקוס.

והמסקנה היותר גדולה היא שמזון בריא הוא בריא כאשר צורכים אותו במידה במתאימה.

אם יש לך שאלות נוספות מוזמנת לכתוב לי.

אהבת? שתפי!

תפריט נגישות