
קינוח קל ומזין לראש השנה
מה צריך?
- 3-4 תפוחים אדומים או ירוקים
- פטל קפוא (3/4 חבילה)
- 1 כפית קינמון
- מיץ לימון סחוט אחד או תפוז אחד
לשכבת הפירורים:
- 2 כוסות שקדים טחונים/קמח שקדים
- כף קוקוס טחון
- 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
- 2 כפות פצפוצי קינואה (לא חובה)
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- קורט מלח
- 1/4 כוס סירופ מייפל טהור/דבש
- 2 כפות שמן קוקוס
איך מכינים?
- קולפים וחותכים את הפירות ופורסים בקערה
- מוסיפים קינמון או מיץ לימון/תפוז
- מערבבים היטב על מנת שהפירות לא ישחימו
- מעבירים לתבנית פיירקס
לשכבת הפירורים:
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים
- מוסיפים שמן קוקוס ומייפל ומערבבים היטב עד שמקבלים גושים גדולים של פירורים
- מפזרים את הפירורים באופן שווה על תערובת הפירות, יוצקים לתבניות או קעריות אישיות כ-2 כפות מהתערובת
- עוטפים בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל-15 דקות
- מסירים את נייר האפיה ואופים עוד 10 דק' נוספות