קינוח קל ומזין לראש השנה

מה צריך?

  • 3-4 תפוחים אדומים או ירוקים
  • פטל קפוא (3/4 חבילה)
  • 1 כפית קינמון
  • מיץ לימון סחוט אחד או תפוז אחד

לשכבת הפירורים:

  • 2 כוסות שקדים טחונים/קמח שקדים
  • כף קוקוס טחון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפות פצפוצי קינואה  (לא חובה)
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס סירופ מייפל טהור/דבש
  • 2 כפות שמן קוקוס

איך מכינים?

  • קולפים וחותכים את הפירות ופורסים בקערה
  • מוסיפים קינמון או מיץ לימון/תפוז
  • מערבבים היטב על מנת שהפירות לא ישחימו
  • מעבירים לתבנית פיירקס

לשכבת הפירורים:

  • מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים
  • מוסיפים שמן קוקוס ומייפל ומערבבים היטב עד שמקבלים גושים גדולים של פירורים
  • מפזרים את הפירורים באופן שווה על תערובת הפירות, יוצקים לתבניות או קעריות אישיות כ-2 כפות מהתערובת
  • עוטפים בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל-15 דקות
  • מסירים את נייר האפיה ואופים עוד 10 דק' נוספות