רוצה את אותה המנה ב 8 דקות הכנה?

תכיני את הבטטה והעדשים מראש במקרר הם יחזיקו מעמד 4-7 ימים.

מה צריך?

  • כ-7 עלי קייל גדולים קצוצים (עדיף להוריד את הגבעול)
  • בטטה קטנה חתוכה לקוביות ואפויה בתנור
  • 3 כפות עדשים שחורות מבושלות
    3 יח׳ אגוזי מלך קצוצים דק

לרוטב:

  • כף שמן זית
  • כפית חומץ בלסמי
  • מיץ מרבע לימון
  • חרדל דיז'ון – כפית גדושה
  • דבש – כפית
  • מים – כף
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל200 מעלות
  • מעסים את קוביות הבטטה בכף שמן זית ומכניסים לתנור ל18 דק
  • בקערה מניחים את הקייל ויוצקים חצי מהרוטב מעל ומעסים את הקייל שיתרכך.
  • מוסיפים את העדשים, קוביות הבטטה ואת שאר הרוטב
  • מוסיפים מעל אגוזים קצוצים