במחקר שלי אל עבר האנשים הבריאים בעולם ביקרתי ביפן.

במשך 17 ימים שתיתי בכל בוקר מרק מיסו משובח.

מעבר לזה שאפשר ורצוי לצאת מחוץ לקופסא ולגוון את אופציות ארוחת הבוקר.

בואי נדבר מה זה מיסו ולמה הוא נחשב כמזון על חלל.

המיסו הוא הוא מזון פרו-ביוטי.

זה אומר שהוא מלא בחיידקים טובים וחיוניים.

זה מזון שהוא תוצר לוואי של התססה (שיטה עתיקה לשימור מזון שהופך את המזון לסופר על).

מחקרים רבים שנערכו ביפן הוכיחו כי למיסו יש השפעה מבריאה ומניעתית כלפי מחלות כמו: סרטן, מחלות לב, כבד ועוד…

המתכון למיסו משלב אצות שתומכות בסילוק רעלים, בצל ירוק – צמח התומך בריאות ומשמש גם כצמח מרפא בשלבי התקררות ראשוניים,

ובג'ינג'ר – שמחמם ומסייע למערכת העיכול לפעול בצורה טובה ומקל על תחושת עומס בבטן.

המיסו לבדו מגיע בשני צבעים כהה ובהיר וטעמו הופך עמוק יותר ככל שהוא כהה.

אפשר לתבל עם המיסו מרקים אחרים במקום אבקת מרק או מלח.

ומה לגבי המלח?

במיסו 12% מלח, כמות הנחשבת לנכבדה בהחלט.

אך אם משווים מרק מיסו למרק אחר שמוסיפים לו מלח,

או אבקת מרק, כמות המלח במרק המיסו תהיה נמוכה יותר.

אפשר לשלב המיסו טופו/ עוף/פטריות/גזר והאמת כל מה שערב לכן.

הנה מתכון למיסו מפנק בפחות מ10 דקות

מה צריך?

  • 1 קוביית טופו, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ דק
  • 1 גזר, פרוס דק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
  • 6 פטריות שיטקאה טריות (אם אין, כל סוג פטרייה אחרת)
  • חצי כוס כרוב לבן חתוך דק
  • כוס נבטים סינים
  • 1 ליטר מרק צח או מים חמים
  • 3 כפות ממרח מיסו כהה או בהיר
  • 1 כף רוטב סויה תמרי
  • כף שניים שמן שומשום בכבישה קרה
  • דף אצת נוריאו אצת קומבו
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים

איך מכינים?

עם מעט מים רותחים מאדים את הבצל

מוסיפים את הג'ינג'ר, והצ'ילי ומאדים כשלוש דקות נוספות. מערבבים מדי פעם.

מוסיפים את המים, הגזר, המיסו והסויה ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דק'.

מסירים את הרגל מפטריות השיטאקי, חוצים אותן ומבשלים חמש דקות.

מוסיפים את הטופו לבישול של דקותיים.

מכבים את האש, מוסיפים את הנבטים

מטפטפים מעל מעט שמן שומשום.

לוקחים את דף הנורי, קולים אותם מעט על אש להוציא את הרטיבות,

ואז חותכים לפרוסות קטנות ומכניסים גם אותן לקעריות.

יוצקים פנימה את המרק, מפזרים בצל ירוק ומגישים.