מרק ברוקולי

המרק הכי קל, מהיר ובריא שתוכלי להכין בכ-10 דק' בלבד

מצרכים למתכון

1 ראש ברוקולי שלם מופרד לפרחים

כף שטוחה של מלח אטלנטי

מים רותחים

חצי כפית פלפל שחור

3 אגוזי מלך לקישוט

הוראות הכנה

בסיר עמוק מביאים לרתיחה כ2 ליטר מים

מבשלים כ5 דק' את פרחי הברוקולי יחד עם כף המלח

כשהברוקולי מתרכך (תוכלי לבדוק על ידי העברת סכין דרכו), הורידי מהאש

במעבד מזון עם פתח אוורור (בשום פנים ואופן אל תכניסי למעבד אטום כמו נינג'ה כשהמרק חם!)

הכניסי את פרחי הברוקולי המבושלים עם 2 כוסות מהמים בהם הברוקולי התבשל

תפעילי את המעבד על מהירות גבוהה ותוסיפי כ-2 כפות שמן זית

תטעמי ותתקני תיבול (מלח/פלפל)

וזה הכל, המרק מוכן להגשה!

ניתן לקשט עם שבבי בירה ואגוזי מלך. טעים להפליא!

מרק גזר, פטריות וגריסים

מצויין למערכת העיכול. כמות שתספיק לך לכמה ימים ב-15 דק' הכנה

מצרכים למתכון

2 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן זית

2 גזרים מגורדים

חבילת פטריות טריות קצוצות גס (שמפיניון חומות או לבנות, שיטאקי או שימג'י)

חצי כוס גריסי פנינה

מים רותחים

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה

הוראות הכנה

בסיר גדול למרק הקפיצי שום בשמן זית כ-2 דקות.

הוסיפי לסיר גזר מגורד והקפיצי עוד כ-2 דקות.

הוסיפי את הפטריות והקפיצי 2 דקות נוספות.

הוסיפי חצי כוס גריסים ומים רותחים.

הביאי לרתיחה, תוסיפי תבלינים, ערבבי היטב ובשלי את המרק עד שהגריסים רכים.

מרק כרוב עם ירקות ורוטב עגבניות

בריא ומעולה לחורף הקרב, כמות שתספיק לך לכמה ימים ב-15 דק' הכנה

מצרכים למתכון

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

2 גזרים חתוכים לקוביות

3 מקלוני סלרי בלי העלים

1 כרוב שטוף וקצוץ גס

חצי מיכל עגבניות מרוסקות אורגניות

תבלינים: מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה, כפית כמון

מים רותחים

הוראות הכנה

בסיר למרק תטגני את הבצל במשך דקה

תוסיפי לסיר גזר וטגני עוד כדקה

תוסיפי את מקלוני הסלרי ואת הכרוב

תאדי את הכל יחד במשך כמה דקות עד לריכוך חלקי

תוסיפי את העגבניות המרוסקות וערבבי היטב

תוסיפי מים רותחים ותבלינים

תביאי לרתיחה, הנמיכי ללהבה בינונית

ותבשלי כ20 דק' עד לריכוך הירקות

כדי לחסוך זמן נוסף, ממליצה בחום לרכוש קטניות מוכנות ולקטי מרק קפואים בסופר