מרק שסבתא שלי הכינה ואז אמא שלי נתנה גרסא מודרנית

וכשזה הגיע אליי, הבראתי אותו ויש לו ניחוח משגע וטעם ממכר

מה צריך?

  • כוס חומוס מושרה לילה ומבושל
  • כוס עדשים ירוקות (לא מבושלות)
  • 5 מקלות סלרי קצוצים
  • בצל גדול קצוץ
  • ס״מ גינגיר חתוך דק דק
  • גזר חתוך לעיגולים
  • חצי ראש שום קלוף ופרוס גס
  • שומר חצוי ופרוס
  • צרור כוסברה
  • עלי מנגולד גדולים קצוצים
  • 3 כפות כמון
  • כפית כורכום
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
  • מיץ משני לימונים (לפחות)

איך מכינים?

בסיר גדול וכבד מחממים מעט שמן זית ומוסיפים לו בצל להזהבה

מאדים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים לו את שאר הירקות

לריכוך כ-5 דקות ואז מוסיפים את השום והג'ינג'ר.

מוסיפים חומוס, עדשים ומים עד שלושת רבעי גובה הסיר.

סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש. מתבלים בכמון, כורכום ופלפל.

ממשיכים לבשל עוד לפחות 40 דקות וגם שעה על להבה נמוכה.

כשכל הירקות מבושלים והקטניות מבושלות היטב,

סוחטים את הלימונים ומוסיפים את הכוסברה.

  • אם יש לך ירוקים במקרר – תרד/מנגולד, תוסיפי אותם לקראת סוף הבישול
  • לפי המסורת סוחטים עגבניה לתוך המרק. זה נותן חמיצות מתיקות משגעת
  • אל תוותרי על הלימון במרק
  • אם אין לך חלק מהמרכיבים פשוט תכיני עם מה שיש, יצא מעולה – באחריות
  • אם בא לך להסמיך את המרק פשוט שימי 2 כפות קוואקר בתוך המרק