מה את צריכה?

  • 5 נתחי פילה דג בגודל של 100-150 גרם
  • 4 גמבות אדומות
  • 2 עגבניות בשלות מקולפות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום
  • כפית פפריקה
  • 1/3 כוס יין לבן יבש
  • לימון בינוני
  • פלפל חריף (אופציונאלי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 6 כפות מים רותחים

איך את מכינה?

  1. חממי תנור ל-230 מעלות
  2. חתכי את הגמבות והוציאי את ליבות הזרעים
  3. הניחי את הגמבות והפלפל החריף על נייר אפייה וזלפי מעט שמן זית מעל
  4. הכניסי לצריבה בתנור לרבע שעה או עד השחמה טובה
  5. כשהפלפלים מוכנים הכניסי אותם למעבד מזון (אין צורך לקלף)
  6. הוסיפי את העגבניות המקולפות, את שיני השום וכף שמן זית. טחני היטב
  7. חממי מחבת עם 2 כפות שמן זית והוסיפי את הרוטב האדום שהכנת
  8. תבלי בפפריקה, מלח ופלפל והוסיפי את היין והמים. בשלי כ-4-5 דקות
  9. הוסיפי את נתחי הדג כשהעור כלפי מעלה
  10. הוסיפי פרוסות לימון על פרוסות הדג
  11. הוסיפי מלח ופלפל ל כל חתיכה
  12. כשהדג שוחה ברוטב, הכניסי לתנור שחומם ל-200 מעלות לכרבע שעה
  13. הוציאי והגישי עם כוסברה טרייה מעל