את תבהלי מההסבר הארוך – הוא קל ומהיר ופשוט מופלא בטעם!

מה את צריכה?

לקרוטוני טופו

  • טופו קשה חתוך לקוביות (300 גר)
  • חצי כפית כמון
  • רבע כפית שום גבישי
  • רבע כפית פפריקה
  • מלח
  • 2 כפות שמן קוקוס

לתבשיל קארי

  • 1 כף שמן קוקוס בכבישה קרה
  • 1-2 כפות ממרח קארי אדום (זה בעצם משחת תבלינים)
  • 1 קופסה 400 מל קרם קוקוס
  • 1/2 כוס מים
  • 1-2 עלי קפיר ליים אם אין שימי גרידת לימון
  • כף שניים רוטב סויה
  • סמ 1 של גינגיר
  • חצי כפית של כוסברה יבשה טחונה (לא חייב)
  • חצי כפית פפריקה (רק כדי לחזק את הטעם)

לירקות

  • 2 פטריות שמפיניון/פורטובלו
  • 1-2 קישואים קטנים, חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 1 גזר חתוך לקוביות או עיגולים
  • 1 ראש ברוקולי קטן, חתוך לתפרחות
  • חופן גדול עלי בייבי תרד
  • 1/2 כוס עלי כוסברה או בזיליקום, להגשה
  • צילי אדום חתוך (לאוהבות החריף)

איך את מכינה?

לקרוטוני טופו

מערבבת את השמן קוקוס ואת התבלינים ביחד ושופכת למחבת על אש בינונית

זה מושלם על כל מרק וילדים מטורפים על זה

מוסיפה לתוך הקערה את קוביות הטופו ומקפיצה

נותנת לטופו להצרב עד שהוא הופך לקריספי מכל הכיוונים – 10 דק' בערך

לקארי

מחממת במחבת את שמן הקוקוס

מוסיפה את תערובת התבלינים

אחרי כ10 שניות מוסיפה את חלב הקוקוס והמים

ואת שאר התבלינים ( זרעי כוסברה, כפיר ליים, פפריקה, סויה)

כשהנוזל מתחיל לבעבע

תכניסי את הירקות לפי סוג הירק – מהקשה לרך

תנמיכי את האש ותני לזה 5-8 דקות

תטעמי, תתקני תיבול

כבי ואז תוסיפי את התרד והבזיליקום

ירוקים תמיד בסוף!

התבשיל עובד עם כל הירקות

תוכלי לוותר על חיזוק התבלינים

אפשר להחליף טופו בעוף/דג