עוגת דבש ללא גלוטן

מה את צריכה?

  • 4 ביצים L
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס פחות כף חלב סויה או מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס + כף גדושה דבש
  • 2 כוסות שקדים טחונים
  • כוס קוקוס טחון

לקישוט:

  • שקדים פרוסים

איך את מכינה?

  1. חממי תנור ל-170 מעלות טורבו
  2. ערבבי בקערה גדולה את כל מרכיבי העוגה
  3. העבירי את הבלילה לתבנית אינגליש ופזרי מעל שקדים פרוסים
  4. הכניסי לתנור ואפי כ-40 דקות או עד שהעוגה התייצבה
  5. בדקי עם קיסם אם העוגה מוכנה
  6. הוציאי רק כשהקיסם יוצא לח עם מעט פירורים
  7. צנני לפני ההגשה

עוגת תפוחים

מה את צריכה?

  • 200 גר' שקדים טחונים
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 200 גר' סוכר קוקוס
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גר' חמאה מומסת פושרת
  • 4 ביצים בגודל L
  • כפית קינמון
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 תפוחים מקולפים, חתוכים לריבועים קטנים

איך את מכינה?

  1. חממי תנור ל-180 מעלות
  2. רפדי תבנית בנייר אפייה ושמני את הדפנות עם מעט חמאה
  3. ערבבי בקערה את השקדים, הקורנפלור, הקוקוס, סוכר הקוקוס, אבקת האפייה והמלח
  4. בקערה נפרדת ערבבי היטב את החמאה, הביצים, הקינמון והוניל
  5. העבירי את הנוזלים לקערה עם החומרים הייבשים וערבבי היטב עד לאיחוד
  6. הוסיפי את התפוחים לתוך הקערה וערבבי אותם לתוך הבלילה
  7. העבירי את הבלילה לתבנית, הכניסי לתנור ואפי כ-45 דקות
  8. כשהעוגה התייצבה בדקי אותה עם קיסם. אם הוא לח והעוגה יציבה, הוציאי אותה מהתנור וצנני

רוצה מתכון נוסף לקראמבל תפוחים מטריף לשולחן החג?

לחצי כאן למעבר למתכון