בלוג2019-06-16T10:03:08+03:00

סודות האנשים הבריאים בעולם

עולמם של האנשים הבריאים בעולם,
מאחורי הקלעים של האנשים שחיים עד גיל 100 ויותר באיכות חיים מיטיבה,
באנרגיה גבוהה ובתשוקה לחיים עד נשימתם האחרונה.

רבים עושים את הטעות ומשקיעים אנרגיה בפיתוח של צד אחד בלבד,
והדבר הזה שנקרא בן אדם עובד אחרת, כדי להיות בשיא הביצועים והמימוש והבריאות
עלינו לתדלק את כל המיכלים מהם אנו בנויים: הפיסי, הרוחני, המנטאלי והרגשי
וזה בדיוק מה שיחכה לכם בכל פרק.

לחצי על התמונה להאזנה >

הבלוג שכתבתי לך

מה לאכול לפני ואחרי הצום?

  צום יום כיפור הוא צום דתי ובניגוד לצום רפואי שכולל בתוכו נוזלים, ביום כיפור הגוף לא מקבל נוזלים ומזון מוצק ואם ניערך בהתאם נוכל למנוע מיגרנה כאבי ראש וסחרחורות. הדחף הפסיכולוגי שלנו הוא ״להעמיס״ כמויות ענקיות של אוכל בארוחה מפסקת ובארוחה שפותחת את הצום כדי להשלים ״חוסרים״. העניין הוא שאם נאכל עד

בואי נדבר על קפה: בריא לי או לא?!

הנושא הכי שנוי במחלוקת שאני מכירה מסכן לי את הבריאות או לא?! כמה לשתות ביום? שאלות שאני נשאלת כמעט בכל יום. האמת היא שהתשובה מורכבת על כל מחקר בעד קפה יש לפחות אחד נגדו. המחקר הרפואי לא יודע לתת היום תשובה חד משמעית בעניין מה שהופך את ההחלטה למסובכת עוד יותר. מה גם

המזון שמאזן הורמונאלית

בכל אחד מאיזורי הבלו זון שביקרתי אימצו קטנייה אחרת בסרדיניה זה הפול באיקריה זה החומוס ביפן זאת הסויה שממנה מכינים המון מטעמים ובראשם טופו. עד שהגעתי ליפן לא הבנתי את עניין הטופו הטפל לא את טעמו ולא את טיבו תוסיפו לזה המון יח״צ שהוציא לו שם רע והופ... נשאר מחוץ למטבח שלי. היום

האמת העירומה על הלחם

אז מה הסיפור עם הלחם ואיך הוא הפך לאוייב של המשקל? נתחיל עם זה שהבעיה עם הלחם זה לא הפחמימה וזה לא הגלוטן כמו שאנחנו חושבים וגם אל תאשימו את החיטה האשם העיקרי הוא הטחינה של הדגן שהופכת אותו לקמח כשהדגן הופך לאבקה להלן-קמח : הוא הופך לבעייתי כשהדגן גם הבריא ביותר -

הצד הפחות מחמיא של הטחינה

מכירים את זה שיש מזונות בריאים שנראה שאפשר לאכול אותם בלי סוף אבל כמו כל דבר בטבע מידתיות והבנה של היתרונות מול החסרונות יתנו לך בהירות והבנה איך לצרוך בלי לגרום נזק לגוף: אחד מהמזונות האלו הם טחינה- טחינה .אני מטורפת על טחינה שלא תטעו  טחינה היא מקור שומן נפלא היא עשירה בברזל