מה את צריכה?

  • עוף בינוני שלם
  • 3/4 כוס יין לבן

ירקות:

  • 1 שומר קטן
  • 1 גזר קטן
  • 2 מקלות סלרי
  • 1 קולורבי
  • 1 בצל סגול או לבן
  • 5 שיני שום עם הקליפה

למשחת תבלינים:

  • עם מכתש ועלי לערבב הכל יחד ולכתוש
  • 1 כפית גרגירי כוסברה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 ו1/2 כפות מלח אטלנטי
  • 1 כפית כמון
  • 6 כפות שמן זית איכותי

איך את מכינה?

  1. חממי תנור ל-230 מעלות
  2. הניחי על הגז סיר יציקת ברזל או סיר שומר חום שמיועד לתנור
  3. הוסיפי 3-2 כפות שמן זית וצרבי את הירקות למעט השום
  4. הוסיפי את היין הלבן ל2 דקות והסירי מהאש
  5. מרחי את העוף כשהוא שטוף ויבש בקראסט התבלינים שהכנת מבחוץ ומבפנים
  6. הוסיפי לבטן העוף פרוסות לימון
  7. הניחי את העוף בתוך הסיר מעל הירקות
  8. הוסיפי מעל את שיני השום
  9. הוסיפי את שמן הזית
  10. כסי את הסיר והכניסי לתנור ל-200 מעלות לכשעתיים
  11. במהלך הצלייה פתחי את הסיר וצקי מהנוזלים על העוף
  12. בסיום פתחי את המכסה ותני לעוף להשתזף כדקה ולהשחיםשימי לב, תוכלי להחליף את הירקות לירקות שורש לבחירתך.