מה את צריכה?

  • 1 ק"ג פרגיות נקיות משומן

למרינדה:

  • 3 כפות חמאה בוטנים טבעית
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות מייפל טבעי
  • כפית מלח אטלנטי
  • כף זרעי כוסברה כתושים
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום

איך את מכינה?

  1. ערבבי את כל מרכיבי המרינדה בקערה.
  2. הוסיפי את הפרגיות הנקיות משומן ועסי אותן היטב.
  3. עטפי בניילון נצמד והכניסי למקרר לשעתיים עד לילה.
  4. הוציאי את הפרגיות מהמקרר חצי שעה לפני הצלייה.
  5. חממי מחבת פסים עם מעט שמן זית.
  6. כשהמחבת לוהטת, הניחי את הפרגיות לטיגון של 5 דקות מכל צד.
  7. אם נתח הפרגית עבה, כסי את המחבת במכסה על מנת לבשל את הנתח מבפנים.
  8. הוציאי את הנתח מהמחבת וחתכי לרצועות.
  9. מומלץ לצד מטבל צ'ימיצ'ורי (ראי מתכון בפרק רטבים וממרחים).

שימי לב, כחלק מההיערכות שלך, השרי את הפגית לילה קודם במרינדה, כך שידרשו ממך דקות בודדות בזמן הצלייה במחבת.