מה את צריכה?

  • 2 חתיכות פילה דג לברק. אפשר גם דניס, מוסר ים, בר ים, עם העור ובלי עצמות.
  • ברוקולי בינוני מפורק לפרחים
  • מים רותחים עם כפית מלח

לרוטב בסיר:

  • 3 כפות שמן זית
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 2 שיני שום כתושות דק־דק
  • מיץ מלימון אחד
  • מיץ מ־1/2 תפוז
  • 1/2 פלפל צ’ילי אדום פרוס דק
    1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים

איך את מכינה?

  1. בסיר קטן בשלי במשך 3 דקות את כל מרכיבי הרוטב.
  2. צנני בצד כשהרוטב מוכן.
  3. הכיני את הדג ־ המליחי ופלפלי בנדיבות את הצד של העור והניחי אותו לצריבה במחבת עם שמן זית, כשהצד של העור כלפי מטה.
  4. צרבי כ־4 דקות עד שהחלק התחתון זהוב והדג כמעט מוכן. היי סבלנית ואל תמהרי להפוך.
  5. על החלק העליון של הדג שפכי מהרוטב שבישלת והשאירי 2 כפות בצד. המליחי ופלפלי בנדיבות.
  6. כשהדג צרוב היטב למטה והופך לזהוב, הפכי לצד השני וצרבי עוד 2 דקות ולא יותר. אנחנו צורבות את צדו השני כדי לקבל צריבה וקרמול עדין.
  7. הרתיחי סיר עם מים וכפית מלח, כשהמים רותחים הכניסי את פרחי הברוקולי ל־7־5 דקות וסנני מהמים.
  8. הוסיפי את הברוקולי למחבת ושפכי עליו את הרוטב שנשאר.
  9. בשלי כדקה לאיחוד הטעמים וכבי את האש.